Over ons

Wij zijn:

Gijs van Rhijn

Gijs is kleinkunstenaar, workshopleider, presentator en muzikant. In alles wat hij doet, is hij op zoek naar onzekerheden, eigenaardigheden en het onderliggende gevoel van zichzelf en de mensen met wie hij werkt. Centraal staan herkenbare en persoonlijke verhalen. Hij treedt gretig, onderzoekend en observerend de wereld tegemoet waardoor hij het alledaagse bijzonder probeert te maken. Gijs studeerde schoolmuziek aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en volgde daarna de theateropleiding Selma Susanna in Amsterdam. Hij maakte de cabaretvoorstellingen Lokroep (2010-2012) en Fendt (2012-2014). In 2011 was hij de gelukkige winnaar van het Leids Cabaret Festival. Momenteel speelt Gijs samen met Japke Hartog en Ronald Jonker de muzikale kindervoorstelling Peter en de Wolf. Gijs begeleidt workshops (o.a. Buitenkunst) en muziek- en theaterprojecten (o.a. voor het Prins Claus Conservatorium, Noorderpoort college en het Noord Nederlands Orkest), organiseert en rijdt bijzondere busritten, is regelmatig tafelheer bij RTV Noord en ontwikkelt samen met zijn partner Mayke Zandstra een plek voor cultuur- en natuurbeleving op de Enne Jans Heerd in Maarhuizen.

Gijs is bereikbaar via deze link

Albert Bouwman

Albert is geboren en opgegroeid in Friesland en Gelderland en sinds 2004 woonachtig in Leeuwarden. Hij is docent filosofie aan het Stellingwerf College in Oosterwolde. Daar begeleidt hij havo en vwo door hun examen filosofie. In de zeven jaren dat hij dit deed, liet hij zijn leerlingen vooral inzien wat het is om een onderwerp vanuit allerlei perspectieven te bekijken om daarmee aan te tonen dat er geen eenduidige waarheid is.

Sinds 2018 is hij voor zichzelf begonnen. Zo is hij organisator van Bijzondere Busrit. Hij laat mensen filosofische experimenten ondergaan die hij samen met ze evalueert. In het najaar van 2019 start hij samen met filosoof Gerben Bakker een filosofisch duo. Samen treden ze op en behandelen stellingen op een prikkelende manier. Daarnaast is Albert journalist voor lokale bladen.

Albert is bereikbaar via deze link

Als vrienden van elkaar hebben we in de zomer van 2017 het idee uitgewerkt om bijzondere busritten te maken.