Bijzondere busrit geboekt voor studiedag

Het mag niet ongemerkt blijven dat wij geboekt zijn voor een studiedag voor twee basisscholen! In gesprek met de directie hebben we een aantal waarden gevonden die gedurende de dag centraal komen te staan.

De docenten worden in de bus van school gehaald en op verschillende manieren aan het werk gezet om deze waarden in de praktijk te brengen. Daarnaast worden ze op filosofische manier geprikkeld om over een van de kernbegrippen na te denken.

Een van de sleutelwoorden is ‘verbinding’. Dit begrip wordt door Albert vanuit de filosofie belicht. Waar verbinding vaak positieve associaties oproept, hoeft dat niet zo te zijn. Aan de hand van alledaagse schoolvoorbeelden wordt duidelijk wanneer verbinding minder wenselijk is en wat dit zegt over de menselijke aard. Die menselijke aard en een visie daarop is noodzakelijk in het beroep van docent. Pas vanuit een visie op de mens wordt het mogelijk om iemand onderwijs aan te bieden.

Ook geïnteresseerd naar de mogelijkheden van een studiedag? Neem contact met ons op en we komen u graag vertellen welke mogelijkheden we aanbieden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *